Celebrating 15th Spring

FISCAL STATUS

Raport privind Starea Fiscala

Verificarea Fiscala a PartenerilorAtat la momentul contractarii, cat si la momentul facturarii se recomanda verificarea prealabila a partenerului de afaceri. De asemenea, periodic se impun urmatoarele verificari ale intregului portofoliu de parteneri:


DEBITOR: Verificarea privind Datoriile catre Stat


Riscul de afacere este majorat semnificativ pentru companiile ce au datorii (necontestate) catre Stat. Contul acestora poate fi poprit de catre autoritatea fiscala, ceea ce se traduce prin blocarea conturilor bancare si un risc de lichiditate ridicat


INACTIV: Verificarea privind statutul de Contribuabil Inactiv


Pentru a deduce TVA-ul aferent facturilor emise de Furnizori trebuie ca acestia sa nu se afle in situatie de a fi considerati inactivi de catre ANAF la data respectiva. De partea cealalta, veniturile asteptate de la un Client aflat in starea de contribuabil inactivitate au un risc mai mare de neincasare.


Verificarea privind inregistrare ca platitor de TVA


Este evidenta importanta calitatii de platitor sau neplatitor de TVA a partenerilor nostri comerciali. Pretul, decontarea si inregistrarea unei tranzactii depind calitatea de platitor sau neplatitor de TVA.


Verificarea privind TVA la incasare sau TVA defalcata


Sistemul de facturare, de decontare si evidentele contabile depind de situatiile in care se afla partenerii nostri inregistrati ca platitori de TVA. Spre exemplu, atunci cand furnizorul nostru practica sistemul TVA defalcata (TVA split) va trebui sa achitam TVA-ul, aferent achizitiilor de bunuri si servicii, in contul special de TVA al furnizorului.Vedeti un exemplu de raport privind Starea Fiscala. Pana la sfarsitul lunii martie 2018, accesul la raport este liber pentru abonati. Din luna aprilie 2018, pe baza de precomanda, abonatii vor putea avea acces la verificarea starii fiscale a intregului portofoliu de parteneri.

Verificati-va chiar acum partenerii dvs. prin
 

 
* * *